Villa Bakkevej

No items found.

Villa Bakkevej

Villa Bakkevej

Villa Bakkevej

Projektet Villa Bakkevej er udarbejdet for en privat bygherre. Grunden ligger i nærheden af Solbjerg Sø i gåafstand til Stilling bymidte og den natursmukke Søpark. Området er et ældre villakvarter og Bakkevej, som grunden ligger ud til, skråner ned mod Søvejen, der ligger langs den sydlige side af Solbjerg Sø.

Projektet er udarbejdet med udgangspunkt i den relativt smalle og skrående grund på 700 m2. En bebyggelsesprocent på 30 og dermed i alt 210 m2 boligareal, har været en spændende udfordring i relation til byggeprogrammet og grundens relative smalle geometri. Det har været bygherres ønske at få mest mulig udsigt ud over området mod nord og øst.

Villaen udnytter det skrående terræn, med en underetage som parterre mod nord og en første sal der mod syd ligger som en stueetage let hævet over terræn. Det har været et ønske at bygningens udtryk fremstår i harmonisk skala med nabobygningerne og udstråler lethed. Villaen er horisontalt forskudt så facader mod vejen er opdelt i mindre stykker og med en visuelt og konstruktionsmæssigt tungere base i mursten med en let ’svævende’ første sal i lysere materialer.

Villaen åbner sig ud ad til i form af svalegang med pergola, overdækkede terrasser og opholdsrum, hvor udsigten er iscenesat og indrammet med glaspartier fra gulv til loft og væg til væg.

Myndighedstegninger og dele af udbudsmaterialet er udarbejdet i samarbejde med ingeniør og konstruktør, for bl.a. at sikre at konstruktioner lever op til gældende krav og energiramme.

ÅR

2021

STED

Stilling

BYGHERRE

Privat

SAMARBEJDE

LB Consult, Tankestregen, Mangoshake

NØGLEORD

Villa, Arkitektur, Bygning

No items found.