Sommerhusbebyggelse

No items found.

Sommerhusbebyggelse

Sommerhusbebyggelse

Sommerhusbebyggelse

Vi har i forbindelse med planerne om en ny sommerhusbebyggelse i Sverige bistået Njordrum arkitekter i arbejdet med en disponerings- og bebyggelsesplan for området.

I fritidslandsbyen ”Gammalstorp” er omdrejningspunktet for konceptet fællesskab og delte ressourcer. Her ejer man ikke sit eget sommerhus, men en bid af hele landsbyen. Fokus er på natur, fleksibilitet, sociale fællesskaber og bæredygtighed. Tanken er, at alle ikke skal eje individuelt, men at man kan deles om ressourcerne og sommerhusene ikke står unødvendigt tomme i store dele af året.

Bebyggelsesplanen er lavet med udgangspunkt i Njordrums forskellige typer af modulhuse og hvordan de optimalt vendes og placeres på de usynlige matrikler, i forhold til udnyttelse af solorientering på et givet tidspunkt. Et planforslag, der skaber diversitet i bebyggelsen, ud fra en konceptuel kontrolleret måde så bygningerne fremstår visuelt harmonisk indplaceret i områdets natur og ikke underlægger sig fx den eksisterende stringente vejstruktur.

ÅR

2022

STED

Gammalstorp

BYGHERRE

Almenr Byggefællesskaber

SAMARBEJDE

Njordrum

NØGLEORD

Bebyggelsesplan, Sommerhusbebyggelse, Bofællesskab, Bæredygtighed, Terrænudformning, Natur, Regnvandshåndtering, Klima

No items found.